Свързани новини

22.10.2018 17:20

Инсталацията ни за превръщане на боклука в ток и топлина - с виенска помощ

Видян 1602 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изграждането на завода за превръщането на отпадъците на София в ток и топлина ще има австрийски консултанти, стана ясно от посещението на кмета Йорданка Фандъкова. Експертите от Виена, която е известна като световен лидер в това отношение, имат опита на инсталациите, които работят, включително и недалеч от самия център на техния милионен град, близо до Гюртела – „колана”, който опасва с жп линия сърцевината на столицата на дунавската федерация.


Официализирането на помощта от страната – председател на ЕС в момента беше скрепено с подписването на споразумение между двете общини, че кметът на София Йорданка Фандъкова и колегата й от Виена Михаел Людвиг ще продължат сътрудничеството.


„Експертите от Виена енерджи ще предадат опита си за управлението на отпадъците в София, а това е важно, защото австрийската столица бе определена за най-добрия град за живеене в целия свят”, коментира Йорданка Фандъкова при подписването на споразумението. Напомняме, че тази чест беше оказана на дунавския град за седми пореден път.


„С европейски средства и солидарност в София вече има изградени модерни и съвременни инсталации за преработка на отпадъците, а от тях се произвежда ресурс – електроенергия и компост. Сега трябва да се реализира и последният етап от проекта за управление на отпадъците в столицата ни, а именно изграждането на инсталация за RDF”, добави още кметът ни.


В последните години двете столици имат утвърдено сътрудничество в областта на транспорта, транспортната инфраструктура, екологията, управлението на отпадъците, борбата с климатичните промени и в развитието на културата.


В австрийската столица днес се подписа и споразумение – City-to-City Agreement, между Бизнес агенция Виена и Столичната общинска агенция за инвестиции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни