Свързани новини

22.10.2018 16:20

Едва 43,7 % от престъпленията у нас се разкриват

Видян 1447 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едва 43,7 % от всички престъпления у нас биват разкрити, сочат данни на прокуратурата за 2017-а година. Друга тревожна тенденция е увеличаването на броя престъпления в годините, въпреки че МВР се опитваше да прикрие тези скандални данни. През 2016 г. са регистрирани общо 103 773 престъпления у нас, а през следващата година техният брой се покачва на 106 659, което е повишение с 2,8 %. Тук става дума само за регистрираната официално престъпност у нас.


 Данните на държавното обвинение разбиват на пух и прах твърденията на бившия главен секретар на МВР и настоящ вътрешен министър Младен Маринов, който се скъса да се хвали с намаляването на престъпността у нас. 19’ вече многократно пъти Ви разказа как министерството на вътрешните работи прикрива множество престъпления, за да скалъпи своята статистика и да отчита по-добри резултати в битката с престъпността. За подобна практика призна дори заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов. Според него  в някои управления на МВР в страната са констатирани сериозни пропуски и разминавания при отчитането на заявените престъпления и реално разследваните.


През 2017 г. у нас са разкрити общо 46 650 престъпления, а през 2016-а - 49 460.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на