Свързани новини

22.10.2018 14:17

Захариева „коронова” принц, делегацията ни неприета от главата на ОАЕ, мълчим за С.Арабия

Видян 5553 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева допусна пореден непростим дипломатически гаф, като нарече „коронован принц” приемащ домакин в Абу Даби, докато терминът е „престолонаследник”. Знаменателен е фактът, че президентът на Обединените арабски емирства и емир на Абу Даби – най-голямото и най-богатото от тях, не прие министър-председателя на България и неговата делегация, в която кой знае защо предвид темите на срещите – изкуственият интелект и агнетата, влизаше и най-важният – финансовият министър. Думите на Захариева са сигурен знак, че и занапред няма да бъдем третирани достойно от ОАЕ, където предстои откриване на наше посолство.


Още по-интересно е защо не външният, а министър на щастието и всякакви други чиновници забавляваха Захариева. Ако тя е там за работа, вероятно щеше да има разговори със съответния титуляр, а не с треторазредните членове на кабинета, още повече е вицепремиер, което добавя ранг.


    Най-скандална, разбира се, е липсата на каквато и да било позиция на България относно ужасното убийството на световноизвестния журналист Кашоги в саудитското консулство в Истанбул. От Тръмп до Ердоган, всички държавници изразиха позиции, а някои. Като американската страна, бяха подложени на остра критика от обществото и медии като Вашингтон Поуст, на който дописник беше накълцаният жив саудитец, даже промени твърдостта на своята. И вероятно ще бъде принудена да наложи санкции на мракобесния режим в кралството. Апропо, на фона на това международно презрение, ние очакваме на гости престолонаследника Сюлейман, който отрича, но е подозиран като поръчител на убийството. Експертите напомнят, че през последните месеци по негово нареждане от различни държави бяха отвлечени и изчезнаха безследно трима принцове, несъгласни с диктатурата му. Похитен беше дори ливанският премиер Харири, който едва бе спасен и бе върнат в родината си след намесата на Путин и Макрон. Вината му беше, че е изгубил изборите от Хизбула, с което се затвърди съюзът Иран – Сирия – Ливан, останал непробит от С. Арабия и Израел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Какво да коментираме-това са те герберите управляващи сега,но и другите ще са такива.Хвани единия,удари другия.Лошото е,че те ни удрят много лошо

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

козирог