Свързани новини

22.10.2018 13:20

Посланикът на САЩ забърка грандиозен скандал в Сърбия

Видян 1562 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Сърбия Александър Вучич, премиерът Ана Бърнабич и министърът на отбраната Александър Вулин реагираха остро на изказване на американския посланик в Белград Кайл Скот.


Дипломатът, отговаряйки на журналистически въпрос в сградата на сръбското правителство за "хода на диалога с така нареченото правителство на Косово", каза: "Не така нареченото правителство на Косово, а правителство на Косово. Смятаме Косово за суверенна и независима държава. Те са избраните представители на Косово и ние имаме с тях контакти, както и с всички други представители на страните от региона".


Не си тук, посланик, да поправяш журналистите, а да отговаряш на въпроси, каза президентът Вучич по повод изявлението на Скот, пише вестник "Блиц". "Би било хубаво и прилично посланикът да бе проявил повече уважение към страната домакин, но "Америка е суперсила", каза Вучич и изрази съжаление, че не е присъствал на пресконференцията, предаде PAN.bg.


Той изрази подкрепа за отговора на министъра на отбраната Александър Вулин, който първи реагира, заявявайки, че в надменността си посланик Скот забрави, че Сърбия не е колония и не може да тъпче достойнството й. "Съжалявам, че посланик Скот не се опита да демонстрира надменността си на някое събитие с президента Вучич, защото тогава щеше да излети презглава от сградата на правителството", каза Вулин.


Премиерът Ана Бърнабич смята, че Вулин е реагирал адекватно на изявлението на посланика, което оцени като "скандално и непремерено, не само в дипломацията, а и представлява неуважение към домакина, тъй като е дадено в сградата на сръбското правителство".


Тя добави, че посланикът е присъствал с нея на срещи и знае, че "ако някой нарече Косово държава, срещите се прекратяват и този някой напуска правителството".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец