Свързани новини

21.10.2018 10:15

700 000 души поискаха нов референдум за Брекзит

Видян 1699 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


700 000 души се оказаха в събота в централен Лондон за "втората най-посещавана демонстрация този век", твърдят организаторите. Те поискаха нов референдум за окончателните условия на Брекзит. Най-голямата демонстрация бе през март 2003 г., когато в столицата се събраха повече от един милион души, за да се противопоставят на участието на Великобритания в конфликта в Ирак.


  Застъпниците за нов референдум Чука Умуна, Садик Хан, Винс Кейбъл, Каролин Лукас и Анна Субри направиха обръщение към тълпите на площад Парламент.

 Никола Стърджън се включи с видеовръзка, за да потвърди, че депутатите от Шотландската национална парти ще дадат на народа безусловната си подкрепа.

Междудременно, бившият лидер на Британската партия за независимост Найджъл Фарадж води демонстрация в подкрепа на Брекзит в Северна Англия, последното от поредицата събития, организирани от групата Излизане означава излизане.

 Британските избиратели гласуваха за излизане от ЕС на референдума през 2016 г. с 51,89 на сто "за" и 48,11 на сто "против".

Великобритания трябва да излезе от Общността на 29 март 2019 г. Настоящият план е за преходен период от 21 месеца, за да протече плавно процесът по Брекзит. Но тъй като двете страни засега не успяват да постигнат споразумение, преходният период може да бъде удължен.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Множество дребни неща, които трябва да се свършат

Множество дребни неща, които трябва да се свършат, ще