Свързани новини

21.10.2018 09:10

Такева лъже за учителите

Видян 2496 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Янка Такева хвърли поредната статистическа бомба на дискусия с министъра на образованието Красимир Вълчев и Евгения Пеева от близката до МОН неправителствена организация „Заедно в час“. Сензационната новина за 10 хиляди пенсионирани учители в следващите две години и 49 хиляди в следващите 8 години бързо бе препредадена без колебание от основните медии, начело с националната телевизия, пише Барикада.


Според БТА, това се показвало от „изследвания, направени от СБУ, които бяха потвърдени и от проучване на Министерството на образованието и науката“. Фактът, че учителският синдикат и образователното министерство имат нужда от изследване, за да достигнат до данни, които са публични и достъпни на сайта на НСИ, е показателен.


 БНТ ни съобщава, че „данните изнесени днес са повече от категорични”, а директор споделя, че „това е наистина смайващо като анализи”. На никого обаче не му хрумва да провери информацията, което би отнело не повече от минута-две в сайта на статистическата служба.


Преди всичко тези „данни” не са изнесени днес, а г-жа Такева ги сподели още през март, когато също се радваха на безкритичен журналистически прием. По думите ѝ в образователната система в момента работели 93 хиляди учители, а в следващите 10 години щели да се пенсионират 40% от тях или 39 хиляди.


Второ, в действителност преподавателският персонал в училищата през 2017/2018 г. е общо 62 843. Дори ако Янка Такева по някаква причина включва педагогическия персонал от детските градини (19 617), сметката отново не излиза с поне десет хиляди.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Защо не я махат?

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Защо не я махат?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.