Свързани новини

18.10.2018 13:20

ПЕС е със силни номинации за общ кандидат за председател на ЕК

Видян 1267 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиери, партийни лидери, еврокомисари и евродепутати от семейството на Партията на европейските социалисти обсъдиха предстоящите европейски избори по време на традиционната си координационна среща преди Европейския съвет в Брюксел.


Домакинът на срещата и лидер на ПЕС Сергей Станишев заяви:


„ПЕС има волята и енергията да води сериозна и ангажираща кампания за изборите за Европейски парламент през 2019 г. Гласуването през следващата година ще бъде повратна точка за Европейския съюз. Трябва да си възвърнем доверието на гражданите, за да гарантираме, че Съюзът ще оцелее, ще подобри начина си на функциониране и ще фокусира вниманието си отново към хората. "


„Към този момент имаме две силни номинацииза общ кандидат на ПЕС за поста Председател на Европейската комисия– еврокомисаритеМарош Шефчович и Франс Тимерманс, които с работата си в европейските институции са доказали отдадеността си към европейските ценности и принципите на европейската социалдемокрация. Решени сме да изберем общ кандидат на ПЕС чрез отворен и демократичен процес и съм уверен, че той ще мобилизира левите избиратели за европейските избори.“, добави Станишев.


Крайният срок за номинации за общ кандидат на ПЕС изтичаднес, а изборният процес ще приключиофициално на конгрес на европейската левица в Лисабон на 7 и 8 декември.Лидерите обсъдиха и политическите резолюции за предстоящия конгрес, които ще бъдат основата на предизборния манифест на ПЕСпрез 2019 г.


В срещата взеха участие:


Антонио Коста, министър-председател на Португалия; Стефан Льовен, министър-председател на Швеция; Джоузеф Мускат, министър-председател на Малта; Петър Пелегрини, министър-председател на Словакия; Педро Санчес, министър-председател на Испания; Франс Тимерманс, първи заместник-председател на ЕК; Марош Шефчович, заместник-председател на ЕК, отговарящ  за Енергийния съюз; Витянис Андюкайтис, комисар по здравеопазване и безопасност на храните; Корина Крецу, комисар по регионална политика; Кармену Вела, комисар по околната среда, морското дело и рибарството; Карл-Хайнц Ламберт, председател на Комитета на регионите; Мария Жоао Родригес, заместник-председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП, председател на Фондацията за европейски прогресивни изследвания; Жан Аселборн, вицепремиер на Люксембург; Елио Ди Рупо, председател на Социалистическата партия на Белгия; Оливие Фере, председател на Социалистическата партия на Франция; Фофи Генимата, председател на ПАСОК, Гърция; Маурицио Мартина, председател на Демократическата партия, Италия; Деница Златева, заместник-председател на БСП и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви