Свързани новини

15.10.2018 14:46

Зелена зона се разширява след 2 седмици

Видян 1659 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 


От 1 ноември паркирането в целия столичен район „Лозенец“ става платено, след като и горната част на квартала влизат правилата за паркиране на „зелена“ зона. Напомняме, че това стана след решение на Столичния общински съвет и по предложение на кмета и живущи в района. По време на обществените обсъждания в квартала повечето от живеещите в квартала бяха „за“.


От същата дата „зелена“ зона ще има и в част от район „Красно село“ - между булевардите „И. Гешов“, „П. Славейков“, „Тотлебен“ и „Г. Софийски“, в част от район „Възраждане“ - между булевардите Константин Величков, Сливница, Александър Стамболийски и улиците Димитър Петков и Опълченска, и в район Оборище - между булевардите Евлоги и Христо Георгиеви, Ситняково, Данаил Николаев и ул. Черковна.


1600 стикери за паркиране вече са издадени от Центъра за градска мобилност на живущите в района на разширението на зоната. Очаква се броят им да достигне 5000. Трите офиса на ЦГМ - на метростанция Европейски съюз в Лозенец, пл. Възраждане 1 и на ул. Будапеща 17, работят с удължено работно време през седмицата - от 7,30 до 19 ч. До края на октомври офисите ще са отворени и в събота - от 10 до 16 ч. Документи се приемат и онлайн.


Правото на стикер за паркиране имат всички граждани, които използват имота само за жилищни нужди и той е техен постоянен адрес. Договорите за наем също се признават, но се проверяват през НАП, а изискването за постоянен адрес по лична карта важи и в този случай. От ЦГМ напомниха, че при деклариране на неверни данни стикерът за паркиране се анулира, а парите не се връщат.


За „синя“ зона са издадени 4200 стикера, а за „зелена“ – общо 10 500. Стикерът за „синя“-та струва 150 лв. за цяла година абонамент, а за „зелена“ - 100 лв.


Повече на https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/lokalno-plateno-parkirane-na-pps/p/1



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 в 30.06.2019 14:08

    Дойдоха селяните и сега трябва заради тях да плащам още един данък. Добре, че най-накрая циганоромите ще ви го начукат.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.