Свързани новини

14.10.2018 08:10

Жените социалистки искат семейно подоходно облагане

Видян 1345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жените социалистки от София, Монтана, Враца и Видин предлагат в алтернативния бюджет на страната за 2019 г. да залегнат семейно подоходно облагане, намаляване на 5 процента ДДС върху цената на хляба, млякото и сиренето, както и общинските детски градини да бъдат безплатни. Тези идеи ще бъдат предложени на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на „БСП за България“. Това стана по време на инициираната от Обединението на жените социалистки от БСП – София кръгла маса на тема „Ролята на жените за преодоляване на демографската криза и диспропорциите в изоставащите северозападни райони“, което се провежда в Монтана.


Специален гост на форума бе председателят на БСП Корнелия Нинова. В обръщението си към участниците в събитието тя акцентира върху това, че решаването на демографските проблеми заемат ключово място в проекта „Визия за България“ и се ангажира всички добри предложения, които направиха жените социалистки, да намерят своето място в окончателния вариант на „Визия за България“.


„Няма нищо по-естествено от това жените да се грижат и защитават бъдещето на нацията. Убедена съм, че днес ще успеем да формулираме конкретни предложения и работещи решения“, каза в началото на събитието председателят на софийското обединение на жените социалистки Таня Найденова.


В кръглата маса взеха участие народните представители от Монтана, Видин и Враца Атанас Костадинов, Филип Попов и Николай Иванов, както и председателят на Националното обединение на жените социалистки Катя Николова. Основен лектор в първия панел бе проф. Емилия Масларова, председател на Съвета по социална политика към НС на БСП. Според нея помощите за деца трябва да се обвързват не само с посещението им в училище, но и с успеваемостта им в учебния процес. „Трябва да се даде шанс и да бъде подкрепяно и подпомагано българското семейство, но това, което е отговорно, работещо, интелигентно, образовано, социалицирано и обществено ангажирано“, категорична е проф. Масларова.


Председателят на Националното обединение на жените социалистки Катя Николова посочи, че темата за демографската криза е в центъра на внимание и заема важно място в работата на обединението, наред с превенцията и борбата с домашното насилие и насилието над жени и деца. Николова посочи, че през следващата година акцент ще бъде темата за включване на повече жени в политиката и участието им в предстоящите избори през 2019 г. и най-вече в местните. „Активното участие на жените социалистки в представянето пред обществото на „Визия за България“ ще им даде възможност да станат разпознаваеми и избираеми като общински съветници и кметове“, убедена е Катя Николова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак