Свързани новини

12.10.2018 14:41

Дончев: България беше очернена

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    "Сигналът ми е базиран на публикация в една медия, но това е достатъчно да се извърши проверка за достоверността на нещата. Задействани са и други държавни служби, проверят се лицата, фирмата, проектите, поръчките", обясни вицепремиерът Томислав Дончев по повод на случая "Джи Пи Груп", предаде Сега. Става дума за разследването на сайта "Биволъ" за възможни злоуптореби при усвояването на евросредства от една от най-мощните в момента строителни компании.


"В един програмен период се изпълняват 12-13 хиляди проекта, огромна част се проверяват, стотици милиони финансови корекции се плащат, не всички случаи влизат в медиите. Самата система не предполага политически чадър", поясни Дончев пред Би Ти Ви.


Той изтъкна,  че на този етап няма данни убийството на русенската тв журналистка Виктория Маринова да е свързано с разследването на евентуални нарушения на Джи Пи Груп, което беше тема на последното предаване на Маринова.


"В Европа често има нужда от жертва – някой да е лошото момче или лошото момиче и да бъде посочван. В случая с убийството на журналистката Виктория Маринова и лансирането в чуждестранни медии на версията, че нападението е свързано с работата ѝ, България беше очернена", смята вицепремиерът. Той добави, че Европа в момента е предизборна ситуация и "политици от всички държави членки от различен профил и тоналност биха използвали, употребили и дори злоупотребили с такъв случай." Вицепремиерът призова за повече доверие на институциите – не е проблем да не вярваш на конкретен техен представител, но без самата структура и държавата ще спре да съществува.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Израел нанесе удар по Иран

Израел нанесе удар по Иран

В ранните часове на петък Израел е ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец