Свързани новини

11.10.2018 15:55

Чиновници на прокурор заради депутатска фирма-убиец

Видян 1565 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чиновници от Изпълнителна агенция Автомобилна администрация (ИААА) отиват на прокурор заради умишлено бездействие, съобщава Фрог. Те не са санкционирали навреме транспортната фирма Юнион Ивкони, въпреки настоятелните писма от Върховна административна прокуратура. По тази причина чиновниците ще бъдат разследвани за умишлено бездействие. Както 19’ Ви разказа в началото на месеца  ИААА  е осуетила  издаването на 15 акта за 46 нарушения, въпреки непрекъснатото изискване на Върховната административна прокуратура това да бъде направено.


Фирмата Юнион Ивкони е със съсобственик Ивайло Константинов – депутат от ГЕРБ в това Народно събрание, който напусна настоящия парламент след последния инцидент с компанията му. Именно тази фирма е отговорна за двете зловещи катастрофи през октомври миналата година и през април тази, когато загинаха шестима души. Публична тайна е, че във фирмата думата има и Рамадан Аталай от ДПС.


Фрог се добра до скандален и добре пазен доклад за тежката катастрофа с автобус на същата фирма, но при Вакарел  на 13 април т. г. Припомняме ви, че  при нея загинаха 6-ма души, а други 22-ма бяха тежко ранени.  


От доклада става ясно, че в пътния лист са били написани неверни факти. Там фигурирали двама шофьори-Георги и Веселин. На практика, обаче рейсът по линия Бургас-София се управлявал само от Веселин. При проверката е установено и друго тежко нарушение. Оказва се, че картата на водача не била сложена в тахографа. Така не може да се разбере с каква скорост се движи превозното средство, по какъв маршрут и други важни данни.


По този случай  Автомобилна администрация също има свои прегрешения. Служителите санкционират за нередностите водача, но спестяват да накажат фирмата, както се изисква по закон и по европейски директиви. „По този начин се прикрива фирма Юнион Ивкони, защото при две санкции, трябва да се отнеме лиценза“, коментираха от транспортното министерство. Първата санкция на фирмата е от октомври 2017 г. През месец април т.г. е било задължително лицензът на депутатската фирма да бъде отнет.


Именно Инспекторатът на ведомството, по искане на ВАП, наскоро констатира, че чиновниците от Автомобилна администрация се чудят как да излъжат и не искат да накажат фирмата. Разследване на Валя Ахчиева в предаването Открито разкри, че  прокуратурата е настоявала да се отнеме лиценза на Юнион Ивкони заради десетки нарушения, но това така и не се е случило.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне