Свързани новини

10.10.2018 11:10

Борисов се закани да не подкрепи кандидата на Меркел за ЕК

Видян 1983 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът Бойко Борисов се закани да оттегли подкрепата си Манфред Вебер, сочен за кандидата на германската канцлерка Ангела Меркел, да е водещият кандидат на ЕНП за следващ шеф на Европейската комисия, предаде 24 часа.


Причината са туитове на Вебер срещу България заради убийството на Виктория в Русе.


Българи станаха причина за България да се говори като за Малта и Словакия, заяви Борисов. По-рано през годината в тези две държави бяха убити разследващи журналисти заради работата им.


Прочетох чудовищни неща за България и нито едно вярно. Ще си променим мнението за шпиценкандидата на ЕНП, заяви Борисов.


Премиерът подчерта, че изминалите 3-4 дни са били тежки, а информация не е подавана, за да не попречи на разследването.


По-късно Вебер написа в Туитър, че "силно приветствам предварителните резултати от разследванията на убийството на Виктория Маринова. Българските власти действат бързо и ефективно. Имаме пълно доверие в българските власти да намерим справедливост за семейството и близките на Виктория Маринова".


"Вие сте не четвъртата, а първата власт. Тук всеки журналист може да напише, каквото иска", подчерта Борисов. Сред тези, които написаха обезпокоени туитове, бе и Вебер - в момента лидер на най-голямата група в Европейския парламент, тази на ЕНП. На 8 октомври той написа в туитър, че е шокиран от убийството на български журналист - третият в ЕС, убит в последната година.


Борисов натърти, че нарочно не се е обадил на никого в ЕНП в последните денонощия, защото така са го учили именно германските му колеги - че не се говори, преди по дадено разследване да има категорична яснота. И се зарече, че на следващата си среща с колегите от Европейската народна партия ще постави въпроса за техните непремерени изказвания.


Манфред Вебер ще бъде официално номиниран от ЕНП за председател на Европейската комисия на среща на върха на 7 и 8 ноември в Хелзинки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец