Свързани новини

09.10.2018 14:47

3000 души в София и 10 000 в Русе почетоха паметта на Вики, не вярват за клошаря

Видян 1986 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Над 3000 души в София се събраха да почетат с бдение на площад Света Неделя паметта на убитата Виктория Маринова в Русе. Катедралният храм беше изпълнен с безкрайна опашка за свещи, а в един момент, незнайно по чия заповед, беше затворен, разказаха очевидци.


    Част от дошлите преляха към Съдебната палата, където се изказаха гневни мисли по адрес на правителството и прокуратурата и работата им не само по този случай, но и по цялостното им творчество. Хората изпълниха цялото пространство по бул. Витоша от площад Света Неделя до улица Алабин. Друга част останаха край запалените и разположените под формата на вплетени сърца свещи в памет на Вики. Хората бяха „от всяка възраст, пол и занятие”.


    Беше интересно да се видят непримирими политически противници като соцдепутата Александър Симов, който няма нищо общо със „соросоидите”, набедени за вдхъновители и организатори на събитието, и запаления евроатлантик Иво Инджев рамо до рамо на бдението.


   Много по-внушително бдение се състоя в Русе, където по различни оценки хората са били от седем до десет хиляди души. Местните определят събирането много по-просто „целият град”.


Не е ясно колцина от тях ще повярват на лансираната версия за клошаря. Помним, че клошар, при това отново украинец и отново от бившия СССР уж уби Луканов, но после беше оправдан от съда.  На клошар първо приписаха – неуспешно убийството на Яна в Борисовата градина, но и там не се намериха доказателства и го пуснаха. Клошари подпалиха и складовете – паметник на културата в Пловдив, а също и царските конюшни в София.


   Интересни са въпросите как клошарят е извършил деянието посред бял ден и то събота в центъра на голям град в ЕС, при това на популярно място за разходка, като действията му са били продължителни – побой, изнасилване, убийство, а никой не е забелязал нито от минувачите, стотици по това време и в хубав топъл есенен ден, нито от наблюдаващите градските охранителни камери?


Някои сравняват смъртта на Вики със смъртта на Пламен Горанов, която доведе до протестите от зимата на 2013 г., тръгнали от Варна и довели за 2-3 месеца до събарянето на първия кабинет на Бойко Борисов, докато други не намират връзка между двете събития.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.