Свързани новини

09.10.2018 17:40

Задържаният предполагаем украински убиец на Вики, дегизиран клошарски като оправданите украински килъри на Луканов

Видян 4145 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Задържаният предполагаем убиец на журналистката Вики, който се оказа румънски клошар с украински паспорт подозрително много прилича на украинските „убийци” на Андрей Луканов, които също бяха ДЕГИЗИРАНИ като клошари. На 02. 10 1996-а МВР набеди двама украинци, предрешени като клошари за убийството на бившия министър-председател. Сега сценарият с бруталното убийство на журналистката Виктория Томова подозрително много прилича на покушението отпреди 22 години. Всичко изглежда като една фалшива театрална постановка, зле скалъпена от МВР. Убийството на Вики става посред бял ден на оживено място, но на никого не е направило впечатление. Полицията в Русе потвърди, че румънец с украински паспорт е задържан по случая, но не е заподозрян за извършването на жестокото престъпление. "Има задържан, чието алиби изясняваме. Той не е заподозрян в извършването на престъплението, тъй като изясняването продължава", заяви пред журналисти шефът на областната дирекция на полицията старши комисар Теодор Атанасов.
Още вчера 19’ прогнозира, че МВР може да лансира версията с убиец-чужденец.
   19’ припомня, че предполагаемите убийци на Андрей Луканов бяха напълно оправдани от съда, след като се оказа, че те са направили насилствени самопризнания.  Дегизираните като клошари са били зверски измъчвани от хората на тогавашния началник на сектор Тежки престъпления срещу личността Ботьо Ботев. Къщата на ужасите в Копривщица. След изтръгнатите насилствено самопризнания те бяха осъдени на доживотен затвор.
Впоследствие Софийският градски съд напълно оправда двамата украинци Александър Русов и Алексей Кичатов, както и строителния предприемач Ангел Василев, бившия му шофьор Юрий Ленев и племенника му Георги Георгиев. Делото стигна и до ВКС. Петимата отново са оправдани. В последствие "мъчителите" също бяха оправдани и се оказа, че вече 22 години не знаем кой-кого и защо.
    Подобна версия с клошар-килър лансираха от МВР и при зверското убийство на Яна в Борисовата градина.  Изглежда престъпление, извършено от клошар е любимото алиби на вътрешното ни ведомство.
   И в двата случая никой не повярва и никой не разбра същност кой стои зад показното убийство. Съдът оправда набедения пак по ДНК бедняк.
Сега сценарият от МВР изглежда абсолютно същият.


 Освен Европейската комисия, и САЩ официално обявиха, че ще наблюдават и ако трябва ще помагат на разследването. Това значи, че никой не вярва на бг властите.





 






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху