Свързани новини

09.10.2018 14:42

Защо изтеглихме молбата си за Европейския банков съюз?

Видян 3745 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската централна банка съобщи, че България е изтеглила молбата си за членство в Европейския банков съюз, въпреки че е наясно и многократно й беше обяснено от Брюксел, че без влизане в него, няма да ни пуснат дори в чакалнята на еврозоната. Становището на ЕЦБ е изразено в писмо в отговор на питане на бившия правосъден министър в кабинета Борисов 2 Христо Иванов.


 От централата във Франкфурт на Майн дават и датите. Молбата ни е внесена с фанфари на 18 юли тази година и само месец по-късно – на 30 август 2018 г. безславно е оттеглена.


Според ЕЦБ за повод била цитирана нужда от хармонизация с българското законодателство. 40 дни по-късно нито един закон не се е чуло да е ремонтиран и хармонизиран от ударно работещото мнозинство в родния парламент.


Което ясно подсказва, че някой няма интерес България да влезе в Европейския банков съюз, въпреки разпалените декларации в негова полза и на премиера, и на финансовия министър Горанов, които се представят пред обществото за големи поддръжници на еврото.


    Проблемът, който някои съзират с влизането в Европейския банков съюз е, че поради недоверие в надзора на БНБ и на българската държава изобщо – достатъчен пример е безумното поведение на Комисията за финансов надзор по фалита на малък „кипърски” застраховател на име Олимпик, се искат нови стрес тестове за финансовите институции у нас.


Интересно е да се знае коя е единствената ни банка, която не мина предишните стрес-тестове, организирани преди 2 години. Само ще подскажем, че винпромът, приписван на Петя Славова беше запечатан заради продължаващо 18 години неразрешено разсипване от 9 крана, наричани само от в.24 часа „кранчета”, с дебит 3612 литри алкохол на час, и измама на митническите органи.


   Обяснението пред властите, което може да измисли само някой от казанлъшките околности беше по селски наивно, че въпросните 3612 литра на час били за дегустиране и лично ползване на работниците и служителите, без да споменават голямата си шефка.  Вчера Днес митниците се хванаха и разпечатаха нерегистрираните 18 г. и поради това обявени от самата агенция за нелегални кранове. Напомняме, че със същото обвинение друг шеф на Винпром - в Карнобат - от месец е в затвора. А корупция няма, както заявява ресорният министър Горанов


Още по-интересно е да се знае защо, въпреки наложените от БНБ изисквания за допълнителен капитал, самата БНБ отказваше дълго време да признае защо не предприема мерки по (не)изпълнението на собствените си правилни решения по отношение на банката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв