Свързани новини

09.10.2018 10:45

Радев: Стотици хиляди живеят в бедност

Видян 1568 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    "Бедността ражда корупция, престъпност”, заяви президентът Румен Радев при откриването на кръгла маса на тема Неравенства и бедност в България, която се провежда в резиденция Бояна.
„В момент, в който все повече се говори за стабилност, ръст на БВП и негови рекордни стойности, толкова повече трябва да говорим за бедността, как се разпределя този БВП, как се харчат публичните средства”, призова президентът.
"Стотици хиляди българи живеят в бедност, поставени са в унизителни условия да не могат да посрещнат елементарни човешки нужди. "Едни са работили през целия си живот, други работят в момента, а са на прага на бедността", заяви Радев.
 „Пренебрегването на темата за неравенствата и бедността е безотговорност към бъдещото развитие на обществото ни”, категоричен бе държавният глава. Според него неравенствата у нас са далеч от всякакви средни европейски показатели и водят до изкривяване на всички системи. Те са толкова дълбоки, че в тях пропадат всички опити за обединяване по социално значими теми за развитие, обясни той.
Статистиката, огласена на кръглата маса под патронажа на президента показва, че разликата в доходите на българите вече се разминава 8 пъти, при средни нива в ЕС 5,2. Над милион и 600 хиляди българи живеят с месечен доход от 600 лв., а повечето живеят с месечни доходи до 1000лв, но и те не им осигуряват икономическа сигурност. Под линията на бедност - 321 лв. живеят работещи българи.

НС да изиска събраният бюджетен излишък да се изхарчи в края на годината сред обществен дебат и санкция на парламента, каза Радев при закриването на кръглата маса.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак