Свързани новини

08.10.2018 16:50

Архитектите до кмета: Спрете конкурса за обновяване на пл. Св. Неделя

Видян 3068 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да се прекрати обществената поръчка за реконструкцията на площад Света Неделя настоява Камарата на архитектите в България в писмо до главния архитект Здравко Здравков и кметът на София Йорданка Фандъкова. Иска се те да прекъснат процедурата. Тя, както и станалите масово обсъждани проекти за ремонт на Графа, градините пред Св.Седмочисленици и Кристал и пространството пред Ал. Невски са тежко наследство от предишния главен архитект на милионния град Петър Диков.


В гилдията смятат, че с условията се убива конкуренцията и се насърчават монополите и не са свързани с качеството на проектите. Крайният срок в състезанието е 18 октомври.


В момента процедурата не отговаря на принципите за организиране на концептуални архитектурни конкурси на Архитектурния съвет на Европа, твърдят още от колегията. Според представители на Камарата най-добра идея може да се появи в условията на реална и голяма конкуренция. Архитектите настояват в конкурса да има и международно участие, каквато беше първоначалната идея за него на кмета Фандъкова.


По нейно нареждане през уикенда и в понеделник бяха пренаредени плочи пред катедралата Свети Седмочисленици, застилането на чиято градина предизвика масово неодобрение сред кореняците софиянци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева