Свързани новини

08.10.2018 15:40

ЕК погва злоупотреби с европари у нас

Видян 1199 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия (ЕК) няма никаква търпимост към корупцията и злоупотребата със средства от ЕС, заяви говорител на институцията, съобщава Нова.


„Възприемаме съвсем сериозно всички изразени подозрения за злоупотреба със структурните фондове, следим медийните материали, свързани с България, добави той по повод съмненията за нарушения около обществени поръчки в строителството у нас. Ще съобщим на ОЛАФ и вече поискахме данни по тези обвинения от съответните власти”, добави говорителят.


Той поясни, че ЕК е длъжна да препраща на европейската служба за борба с измамите всякакви данни, които прецени, че следва да бъдат подложени на задълбочена проверка. Говорителят отбеляза, че за неприключили проверки подробности не може да бъдат съобщавани.  


Припомняме, че ЕК обяви за съкращения на бюджета за следващия програмен период 2021 – 2027 г., които са орязване със 7% на кохезионните фондове, с 5% на селскостопанските субсидии, с 4% на директните плащания, при увеличаване на 1,1% от БВП на членския внос на страните.


ЕК предложи и санкции с рязане на фондове при недобро правосъдие и корупция в държавите, каквото е положението при нас. Това означава вдигане на членския внос със 100 млн. лв. годишно и загуба на стотици милиони от другите пера, плюс шанс да ни натискат с други глоби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби