Свързани новини

08.10.2018 11:34

Кутев: Бях на протеста на майките. Борят се за оцеляване

Видян 1196 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Отидох на протестите на майките на деца с увреждания, за да покажа своето отношение и да ги подкрепя. Другите твърдения бяха вулгаризиране на темата". Това заяви пред bTV зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Антон Кутев.


Той припомни, че депутатът от левицата Георги Гьоков е писал в чат на Социалната комисия към Народното събрание, където има депутати от всички партии, за да ги покани да излязат да се срещнат с родителите на деца с увреждания, което е напълно нормално.


Антон Кутев подчерта, че последвалите коментари са опит за целенасочена политическа атака. Депутатът обясни, че е бил на протеста с младежи от БСП, за да подкрепи протестиращите, защото го смятат за справедлив  и ясно е подчертал това и на своята страница във Фейсбук. Той коментира, че това е четвърти протест на майките на деца с увреждания, на който става свидетел и работи с тях от първия, като председател на Комисията по жалбите и връзка с гражданското общество, опитвайки се  да им помогне.


"Досега не си позволих да присъствам на протестите. Накрая отидох, защото вече четири пъти виждам какво се случва и съм вложил много усилия", каза той и поясни, че става въпрос за две заседания на поверената му комисия на тази тема, парламентарни питания, интервюта.


„Исках да покажа на майките на деца с увреждания, че наистина ги подкрепяме. Исках да покажа отношение, но в никакъв случай не е било яхване на протеста", заяви Кутев и допълни, че представителите на БСП не са били с червени фланелки и не са показвали партийна принадлежност. Той бе категоричен, че не може да става въпрос за събиране на масовка, тъй като са били 20-30 души, от които 4-5 депутати от социалната комисия, а протестиращите са били над 400 и не са имали нужда от масовка.


"Тези хора са онеправдани и им е отнето много и би трябвало да получат друг статут. Да живееш с 220 лв. с детето си е близко до геноцида", коментира социалистът. По думите му протестът е на група хора, които са притиснати до стената и нямат избор, затова ще направят всичко, за да стигнат до края. "Тук не е борба за втори цветен телевизор, тук борбата е за оцеляване”, категоричен бе той.


Антон Кутев подчерта, че е важно, като общество, да  подкрепим майките на деца с увреждания. "Дoкато всяка група протестиращи действа сама за себе си, никоя няма да постигне целите си", добави той. По думите му докато Борисов не си поеме отговорността, там нещата няма да се случат. "Явно е, че само министърът на труда няма да свърши работа и няма подкрепата на кабинета", заключи Антон Кутев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

риби