Свързани новини

08.10.2018 09:44

Сините гласували за плочките, за които протестират, слагат и на Кристал

Видян 2051 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Даже и най-протестиращите сини общински съветници, избрани на последните местни избори като представители на Реформаторския блок, са подкрепили с гласовете си поставянето на плочките пред катедралата Свети Седмочисленици, по Графа, пред храм-паметника Александър Невски, а също и в градинката на Кристал.
Изнесени в мрежата данни показват, че ЗА при решаването на казуса и на бюджета по него, който сега оспорват, са били:

Борислав Иванов Бориславов (председател на групата)
Прошко Начев Прошков (зам.-председател на СОС)
Антон Господинов Койчев
Иветка Тодорова Петрова
Иво Николаев Божков
Марта Руменова Георгиева
Миглена Георгиева Горанова
Николай Толчев Толчев
Радослав Игнатов Абрашев
Стефан Марчев Марков
Трайчо Димитров Трайков



   Това са всичките 11 от 11 представители на сините в софийския местен парламент. Двама от тях – Иво Божков и Марта Георгиева, през последните дни са много активни и в социалните мрежи и на протестите срещу ремонтите, обществената поръчка за тях и дизайна на проектите, даже засипват с обвинения конкретни свои колеги от ГЕРБ.
За съжаление, сините нито са повдигнали този въпрос при поставянето му, нито са изразявали мнение срещу него, а напротив – подкрепили са го, когато е било времето да се спори и да се предлагат алтернативи. Днес горчиво съжаляват за асфалта. И наистина, прочути парижки градини като Тюйлери пред Лувъра например си нямат даже и асфалт, а само пясък, какъвто е случаят с повечето култови европейски паркове като на двореца Белведере във Виена например или на голямата част от пространството пред Хофбург в самото сърце на австрийската столица.
Липсата на плочи, особено на странни, не пречи на тези образци на градинското изкуство. Тези аргументи трябваше да се чуят, ако не на обществените обсъждания, поне на заседанията на ресорните комисии и на Столичния общински съвет по темата. Да, ама не. Не би.
Така че на сините ще се дължи и част от вината за поставянето на блокчетата „меланж” не само пред катедралата Свети Седмочисленици, чиято предишна асфалтова настилка си беше съвсем наред, но и в градинката на Кристал, която изглеждаше чудесно, беше с подновен асфалт и пейки.
Само напомняме, че въпросната зелена площ беше ремонтирана съвсем неотдавна по друг проект и включването й в ремонтите това лято и есен изглежда доста странно като избор.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и