Свързани новини

04.10.2018 10:40

Емил Караниколов: Големият проблем вече не е корупция, а работната сила

Видян 1575 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бизнесът в България започва да отказва поръчки, няма кой да работи. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV министърът на икономиката Емил Караниколов. Големият проблем вече не е корупция, а работната сила, подчерта министърът.


„В момента у нас има голяма заетост и бизнесът плаща заплати. Въпросът е, че започват да отказват договори и нови поръчки, защото няма кой да работи”, каза Караниколов.


По думите му краткосрочните мерки включват се обърнем към българските малцинства в съседните страни и да направим всичко възможно да ги върнем у нас. В момента сме се насочили към малцинствата в Украйна, Молдова и Армения, отбеляза Караниколов.


Цената на газа се формира на световния пазар, не е от нас. Ние не сме производители на газ, за да можем да влияем, заяви още министърът. Газът се вдига на световния пазар, както и продуктите, които заместват газа, допълни той.


По думите на министъра повишаването на някои хранителни продукти, например на хляба, не е само заради увеличението на газа. Пшеницата се вдига на световния пазар, тъй като реколтата в световен мащаб беше лоша, изтъкна той.  


Повишаването на цената на парното е изключително неприятно и тук държавата трябва да мисли, каза още министърът, който отбеляза, че има специални субсидии за социално слабите, за които е невъзможно да плащат.


Доходите трябва да растат повече, по-бързо и с по-голям процент, отколкото разходите на хората, посочи още министърът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Туй нящо е едно от чудесата на капитализма - министър Караниколов е чудо в Правото – скандално нашумя с невероятното обстоятелство да завърши право на 21 години, без да го е започнал на 15.

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп