Свързани новини

03.10.2018 11:50

Ремонтът на Графа не е приключил, обяви кметът

Видян 1595 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       „Ремонтните дейности по ул. Граф Игнатиев не са завършили в нито една от 11-те зони, на които е разделен обектът. На 29 септември строителната ограда от ул. Алабин е преместена до пл. Гарибалди, за да се освободи пространство за свободно пешеходно преминаване, докато се изчаква доставката на специална смес за фугиране покрай релсовия път.


В сряда, 3 октомври, строителната ограда, бе възстановена, защото започва фугиране, което се прави с гореща смес. Освен това в участъка предстои отстраняване на описани от надзора дефекти.


При пл. Гарибалди се изпълняват гранитни настилки в зоната на площада, при релсовия път и кръстовището. В участъка от пл. Гарибалди до пл. Славейков се извършва демонтаж на тротоарните настилки, като е започнало и полагането на новите.


Във всички изброени участъци релсовият път е готов, напълно завършен е и при пл. Славейков, където се полагат гранитни настилки. По цялото протежение на ул. Граф Игнатиев се полагат нови трамвайни релси, които са първите в София обемно-закалени и монтирани по специален начин, който осигурява шумо и виброизолация. Производител на релсите е Фьост Алпине, Австрия, една от най-големите компании в този сектор.


По ул. Солунска са монтирани осветителните тела и предстои второто фугиране на настилката, съгласно технологията.


В участъка от ул. Г. С. Раковски до ул. 6-ти септември се извършва нареждане на настилки, релсовият път там също е напълно завършен.


В зоната около църквата Свети Седмочисленици вече са положени около 80% от всички настилки и предстои фугиране. В зоната активно се работи и по релсовия път, като се очаква до две седмици да бъде завършен напълно и да започне полагането на гранитните настилки.


От ул. Шишман до бул. Васил Левски предстои демонтаж на тротоарната настилка, а до седмица релсовият път ще бъде напълно готов.


В последната зона – от бул. Васил Левски до бул. Евлоги и Христо Георгиеви се изпълняват настилки, а релсовият път е завършен.


На обекта работят различни екипи, между 190 и 200 души всеки ден”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.


Снимка: Fakti.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв