Свързани новини

03.10.2018 09:30

Прокуратурата грешно разследвала инцидента с детето на Московски

Видян 2096 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Прокуратурата постигна нови висоти в мотаенето на разследването на инцидента с моторна шейна, при който на 2 февруари загина 4-годишният син на тогавашния министър на транспорта Ивайло Московски", пише Сега. Вчера стана ясно, че делото е прехвърлено на друга прокуратура с абсурдното обяснение, че държавното обвинение чак на осмия месец се сетило, че министрите всъщност трябва да се разследват от Софийската градска прокуратура. Досега делото бе под надзора на Софийската окръжна прокуратура, тъй като детето загина в Боровец, който попада в района й.
Новината беше съобщена на Сега от националното следствие. Оттам обясниха още, че експертизите, които досега се сочеха като причина за протакане на делото, са готови. Какво са показали те обаче, остава неясно, защото само наблюдаващият прокурор може да реши да разкрие съдържанието им.
Говорителката на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова потвърди пред Сега, че делото вече е там. Всички останали въпроси Таскова поиска писмено. Така и не дойдоха отговори на какъв етап е разследването, какви са изводите от експертизите, употребил ли е алкохол Московски, когато се е качил на шейната, има ли повдигнати обвинения, кога и с какви мотиви производството е постъпило в градска от окръжната прокуратура и докога е последното удължаване на срока на разследването.
Интересно как ще реагира сега прокуратурата, след като Ивайло Московски най-после бе освободен като министър заради катастрофата край Своге, при която загинаха 18 души. Но пък бе предложен за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие. Напълно възможно е делото отново да бъде върнато на окръжната прокуратура.
Възможните причини окръжната прокуратура след 8 месеца наблюдение да е пратила делото на градската са, че или търси начин да се отърве от него, или становището на наблюдаващия прокурор там е, че трябва да бъде търсена отговорност от управлявалия злополучната шейна.
От самото начало прокуратурата се държи подозрително по случая. В началото дори не беше съобщено как е станала катастрофата с мощната машина, управлявана от министъра. По неофициална информация тя се е ударила в дърво. Прокуратурата мълча 5 дни, а след това обяви, че делото за причиняване на смърт по непредпазливост е прехвърлено за разследване в националното следствие. След това обвинителите се застраховаха, че ще им трябва много време, защото имало много свидетели и се търсели хора със специфични знания за разрешителния режим и правилата за ползване на моторни шейни. Така осем месеца след инцидента обвиняеми за смъртта на детето няма.


Източник: Сега



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Ако беше за циркаджилъците с Иванчева, или „спец“ гешевските „акции“ нямаха да слизат от телевизорите, за да плещят, но за Московски ОСЕМ МЕСЕЦА мълчаха като задници и чак сега, едва благодарение на ЕДИНИЦИТЕ МЕДИИ, които продължават да натискат и настояват за гласност по случая с детето на Московски, пак мълчат, но поне стана ясно, че че едните прокурори прехвърлили горещия картоф на … другите прокурори. Няма такава държава – кочина!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Комунистическо чедо,назначено от комуниста трето поколение БОКО,сега трябва да бъде спасено !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще