Свързани новини

02.10.2018 12:28

Концесионерът на летището ще се самоконтролира, забранява ни второ

Видян 4424 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Министерството на транспорта крие обществена информация. Концесионерът сам ще изготвя плановете за летището и сам ще следи за тяхното спазване”, алармира Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт относно концесията на Летище София. Напомняме, че по този модел беше приватизиран и златодобивът у нас, което носи милиардни щети на хазната вече 19 години.
Гражданското сдружение в писма и до предишния Московски, и до настоящия министър на транспорта настоява за прекратяване на концесионната процедура на Летище София, заради редица проблеми, открити в документацията и в целия процес на взимането на решение за обявяването на процедурата. Такова писмо внесе вчера и БСП, която от месеци настоява за информация по скандалния казус.



Напомняме, че 19 минути отдавна го следи и вече извади информация, че зад очертаващия се като фаворит Манчестър, представян за най-голям летищен оператор на Острова (твърде съмнително твърдение като се има предвид, че трите му летища са далеч от потока на едно само Хийтроу), а Великобритания от март 2019 г. няма да е в ЕС, всъщност стоят китайски пари. А другият вариант са турци, което не е добре за националната сигурност на родината ни. Можете да видите статията за Голямата кражба на сайта ни 19min.bg.
От Гражданската инициатива обвиняват Министерството на транспорта и досегашния министър Московски в лъжа, тъй като „консултант на процедурата не са сочените, включително на официалната страница на МТИТС Европейска банка за Възстановяване и Развитие и Световна банка. Техни подразделения са оказали само техническа помощ. Цитираме „Подчертаваме, че публично достъпните за концесията на летище София документи са изготвени на база на анализите на Световната банка, в сътрудничество с Европейската банка за възстановяване и развитие. Изводите и препоръките от посочените анализи са залегнали в изброените по-горе документи.“  Истинският и явно доста неудобен консултант се нарича с хубавото име GIF (Global Infrastructure Facility)



Всъщност тази организация до момента не е реализирала нито един проект в ЕС, САЩ, Канада или Япония(!), а е работила основно в страни като Афганистан, Панама, Филипините, Нигерия и Етиопия.



Ние предполагаме и защо е бил нает точно този изпълнител – защото ако бяха поканени наистина Световната Банка или ЕИБ/ЕБВР, техните доклади щяха да са публични, а заключенията – доста балансирани и съобразени с европейските политики с разиграване на различни сценарии, включително и при оставане на летището в държавни ръце. Това явно е било крайно неудобно на


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови