Свързани новини

02.10.2018 11:37

Премиерът: Нека се направи обсъждане дали Националният стадион е нужен на това място

Видян 1278 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Нека се направи обсъждане дали Националният стадион е нужен на това място, или да се построи нов другаде, така че всяко събитие там да не задръства града. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медиите в „Зимния дворец“ в София. „Ако спортната общественост прецени, че това е правилно решение, може да го направим“, добави премиерът, съобщиха от правителствената информационна служба.


Министър-председателят Борисов посети заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев обновения „Зимен дворец“ в столицата. Съоръжението не беше сериозно реконструирано от пускането си в експлоатация през 1983 г. След ремонтните дейности на стойност 4 млн. лв., сградата вече има съвременен облик и не отстъпва на добрите европейски и световни образци за подобен тип съоръжения. Предстои ремонт и на тренировъчната зала, който ще струва допълнително около 1 милион лева.


На въпрос относно хората с увреждания, премиерът Борисов изтъкна, че в новия бюджет за тях ще бъдат отделени 150 млн. лв. повече. По думите му отпускането на допълнителните средства става възможно благодарение на добрата работа на приходните агенции, борбата с корупцията, контрабандата и с олигархията. Министър-председателят добави, че тези 150 млн. лв. следва да се използват, за да се обезпечат трите нови закона за хората с увреждания, които предстои да влязат в парламента за разглеждане, като заинтересованите страни трябва да ги разпределят правилно.


По темата за новите изтребители за българските военновъздушни сили, премиерът Бойко Борисов отбеляза, че за него е важно да има пълна прозрачност на конкурса и самолетите да са нови.  Според Борисов самолетите следва да могат да се използват не само за охрана на българското небе, но и да бъдат пригодни за бой. Министър-председателят добави, че е разговарял с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов за това бойните ни пилоти, които ще летят със самолетите, също да участват.


„Подкрепяме нашите съседи по пътя им към ЕС и НАТО. Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят след референдума. Всеки народ сам определя съдбата си“, коментира още премиерът Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак

Емоционален ден

Емоционален ден. От вас зависи дали ще позволите на