Свързани новини

01.10.2018 16:40

Ще преизчислим пенсиите, обеща Нинова

Видян 1881 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "Благодаря ви за усилията, които дадохте за градежа на България. Благодаря за това, че младостта ви е минала в строителство на икономиката, здравеопазването, образованието и селското стопанство. Днес ви поздравяваме с уважение, но споделяме и тревога, че както дадохте младините си за България, старините ви днес не са леки". Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова на тържественото честване на 1 октомври – Международен ден на възрастните хора. Тя добави, че близо милион и половина пенсионери живеят  на прага на бедността.


   "Знаем, от какво имате нужда - от Закон за възрастните хора, преизчисляване на всички пенсии, увеличаване на вдовишката добавка и отпадане на тавана на пенсиите", каза още лидерът на левицата. Тя добави, че преизчисляването на пенсиите и Законът за възрастните хора са внесени от БСП в Народното събрание, но те са отхврълени от мнозинството. "Гарантирам, ви че ще имате закон, преизчислени пенсии, други вдовишки надбавки и премахване на тавана на пенсиите, защото не е вярно, че това не е възможно, не е вярно и че няма средства", категорична бе Корнелия Нинова. Тя допълни, че средства има, както е имало и през 2008 г., когато са преизчислени всички пенсии.


 "Воля и желание са необходими, както и  всички ние да прогледнем за това поколение, което живее на прага на бедността и мизерства, а ни даде живота си", заяви още лидерът на левицата. Корнелия Нинова призова всички институции да  дадат пример- що е солидарност и справедливост. Тя каза, че нито е солидарно, нито е справедливо- заплатите на всички  народни представители и представители на държавните институции да се увеличават автоматично с ръста на средните заплати, а пенсиите да бъдат забравени. "С това, което правим, губим не само майките и бащите си, а нанасяме сериозен удар по това- да имаме солидарно и справедливо общество", изтъкна Нинова.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако