Свързани новини

01.10.2018 11:47

Не вземат лиценза на депутатска фирма-убиец

Видян 1599 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Изпълнителната агенция Автомобилна администрация (ИААА) в продължение на цяла година по всякакъв възможен начин се е опитвала да потули отнемането на лиценза на фамозната транспортна фирма Юнион Ивкони, за която 19’ многократно писа. Това разкрива скандален репортаж в предаването Открито  по БНТ.  Освен всичко това Агенцията на Министерството на транспорта е осуетила  издаването на 15 акта за 46 нарушения, въпреки непрекъснатото изискване на Върховната административна прокуратура това да бъде направено.


Фирмата Юнион Ивкони е със съсобственик Ивайло Константинов –депутат от ГЕРБ в това Народно събрание, който напусна настоящия парламент след последния инцидент с компанията му. Именно тази фирма е отговорна за двете зловещи катастрофи през октомври миналата година и през април тази, когато загинаха шестима души. Публична тайна е, че във фирмата думата има и Рамадан Аталай от ДПС.


Ахчиева разкри още в предишното си предаване, че Автомобилната администрация е направила 15 акта за 46 нарушения на фирма Юнион Ивкони още след първата катастрофа.


Вместо да направи в едномесечен срок наказателни постановления по 15 акта за 46 нарушения на фирмата, Автомобилна администрация проявява нулева ефективност и бездействие по думите на заместник – главния прокурор Ася Петрова.


След първата катастрофа с автобус на Юнион Ивкони на 30 октомври 2017 година, е образувано досъдебно производство, което все още се влачи в Ямболската прокуратура.


ВАП обаче се самосезира по медийни публикации и започва прокурорска проверка на фирма Юнион Ивкони. От 14 декември 2017 година започва безобразното мотаене, протакане и умишлено бездействие на Автомобилната администрация – първо с неписане на наказателни постановления по 15 акта с 46 нарушения, въпреки едномесечния срок по закон.


ВАП неколкократно изпраща до Автомобилна администрация писма с предложение за отнемане на лиценза на фирмата, но ИААА продължава да протака.


Точно в деня на втората катастрофа с автобус на Юнион Ивкони през април т.г., уплашени, че отново има трупове, от ИААА същия ден най-после написват наказателните постановления – чак след четири месеца!


От агенцията обаче отново започват мотаенето, този път оправдавайки се, че  не можели да ги връчат на Юнион Ивкони – никой не искал да ги получи. И пак се спотайват, въпреки новите писма от прокуратурата.


През юли от Автомобилна администрация отговарят на прокуратурата, че фирмата отказвала да получи пратката с постановленията, а по – късно започват да се оправдават и с … пощенския раздавач!


От ВАП пак пишат писмо, пишат и до министър Ивайло Московски. Не следва нищо. Всички вкупом пазят фирмата на гербаджията с протакане.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Ханко Брат 30.06.2019 14:08

    Нормално за територията.Убийците продължават дейността си.В нормална държава тези "превозвачи" отдавна щяха да са в историята и някои в затвора.А виновните държавни хрантутници прикриващи фирмата най-малко дисциплинарно уволнени.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец