Свързани новини

01.10.2018 11:11

АПИ осъдена да плаща милиони заради лоши пътища

Видян 2325 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 2.8 млн. лв. е платила Агенция Пътна инфраструктура от 2013 г. досега, тъй като е била осъдена от граждани и застрахователи заради лошите пътища, съобщава вестник СЕГА.Тъй като АПИ отговаря за републиканските пътища, всеки, пострадал при инцидент по тях, станал заради дупки, непочистен сняг или друг проблем, може да заведе иск за непозволено увреждане и да търси обезщетение. Ако съдът го признае, сметката плащат данъкоплатците.


Повод да бъде потърсена информацията беше тежкият инцидент с автобус край Своге, при който в края на август загинаха 17 души. След катастрофата институциите признаха, че пътят е бил некачествен. Близките на загиналите, както и пострадалите, сега могат да заведат дела срещу АПИ и да търсят обезщетения. Разследването по случая още продължава, а обвинение досега получи само шофьорът на автобуса.


1.42 млн. лв. от изплатените от АПИ за последните 5 години са на хора, пострадали при катастрофи на републикански пътища. Останалите са потърсени от застрахователни компании, които са изплатили преди това на свои клиенти застраховки Каско заради потрошените им по пътищата коли. Рекордът при обезщетенията, получени от граждани, е през 2017 г., когато пътната агенция е осъдена за общо 383 332 лв. Застрахователите са стрували най-много на агенцията през 2015 г. - общо 328 186 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Антон 30.06.2019 14:08

    Виновните да си понасят наказанието-така трябва да бъде!

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    АПИ явно не поддържа пътищата в изправно състояние, след като непрекъснато се откриват толкова нередности по инфраструктурата. А пък зимата дори няма да коментирам каква е поддръжката.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и