Свързани новини

29.09.2018 08:09

Борисов за речта на Радев: Не може да казва "Ще изметем ГЕРБ", а после да иска обединение

Видян 2754 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът иска единение, а самият той е причина за най-голямото разделение. Така премиерът Бойко Борисов коментира речта на президента Румен Радев по повод 100-годишнината от Войнишкото въстание през Първата световна война, предаде БНР.


Радев определи събитието преди един век като начало на разкол в българското общество, продължаващ и до днес.  


"Не може президентът Радев да използва фрази като "Ще ометеме ГЕРБ". Това са негови думи, не са мои. И в един момент, да излиза и да говори за единение", заяви Борисов от Ню Йорк, където изнесе реч пред Общото събрание на ООН.


В словото си Радев заяви, че е бил призован да адресира нуждата от обединение на обществото, 100 години след войнишкия бунт, от група интелектуалци. Премиерът не пожела да предположи кои точно са обществените фигури, поискали това от държавния глава.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 ЧИЧКО СИМИТЛИ 30.06.2019 14:08

    Близък до ГЕРБ сайт: Томислав Дончев намесен в схема за 4.5 млн. лева? Автор: Гласове За подозрение за схема за усвояване на 4.5 млн. лева от камери по пътищата, в която е свързан т.нар. Институт за пътна безопасност, съобщава близкият до ГЕРБ сайт novini.bg. Снимка: ГЕРБ Съмненията тръгнаха от социалните мрежи, но вече бяха тиражирани от няколко сайта. Според информациите, идеята е да се наложи нов доставчик на следващите 50 камери за скорост, който е регистриран в Габрово - родният град на вицепремиера Томислав Дончев, пише Topnovini.bg. Експертът от института Богдан Милчев е представен лично от Томислав Дончев в Министерския съвет в компанията на трима министри като най-важната фигура в бъдещата мегаструктура, която ще обединява съответните звена от няколко ведомства, за да се бори за сигурността по пътищата. Тя пък трябва да бъде оглавена от неговия приближен на Института за пътна безопасност Атанас Тодоров, пише novini.bg. Богдан Милчев бе отстранен от шефското място в КАТ София, а след това бе съветник на депутата Настимир Ананиев от ДБГ в Реформаторския блок по време на участието му в управлението. Негов кум е заместникът на Корнелия Нинова в БСП - Кирил Добрев. Прекият контакт на Милчев в кабинета е именно Томислав Дончев. А фирмата, която се гласи за обществената поръчка, се занимава с IT продукти и е базирана в Габрово, твърдят запознати. След като оглави мегаструктурата, обявена от Дончев, институтът се кани да оказва натиск върху ведомствата за усвояване на сериозни пари около посочените от тях нередности по пътищата. Самият институт наскоро се обяви и срещу кандидатурата за вътрешен министър на Младен Маринов. Според запознати, това също е част от вътрешнопартийните игри, които лагерът на Томислав Дончев играе. За момента вицепремиерът и Богдан Милчев не са коментирали писанията в социалните мрежи и тиражирани вече в някои медии. Източници, близки до Дончев коментират, че той иска да се срещне на четири очи с Бойко Борисов, за да обясни позицията си, добавя novini.bg.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Гражданската война, която започна с избухването на Владайското въстание през септември 1918 г., сложи началото Гражданската война у нас, която ще завърши с новия НАРОДЕН съд!

RSS

Най-нови

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Кан вади 97-г. 7-часов филм за Наполеон

Легенда, позната на киноманите по цял ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и