Свързани новини

27.09.2018 14:42

Симеонов: Масово се горят стари дрехи

Видян 1790 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Един от най-масовите източници на замърсяване на въздуха е горенето на тонове стари дрехи. Това каза пред журналисти вицепремиерът Валери Симеонов, предаде Фокус.

„Длъжни сме да предприемем необходимите мерки, за да осигурим това, горивото за битово управление да не отделя толкова прахови частици. Другото е да се справим с автомобилното замърсяване. Набелязани са мерки, имаме готови текстове за закона. Вчера сме обсъждали практическите мерки по отношение на контрола върху въглищата – в България те са нискокалорийни и създават фини прахови частици. Мерките са предприети и както всяко нещо, с което сме се захванали, ще го докараме до края. И, дай Боже, санкциите на ЕС да не се сгромолясат върху държавния бюджет“, каза още Симеонов. Той припомни своя лозунг, който гласи: „Уважавам ЕС, но мразя да плащам“, и изрази надежда, че това трябва да е лозунг и за всеки българин.



Попитан какви мерки трябва да се вземат например за жителите на кв. „Красна поляна“, които индивидуално не могат да бъдат контролирани, вицепремиерът отговори, че няма такива жители, които да не могат да бъдат контролирани. „Правят го защото им е позволено да го правят. Масово се горят стари дрехи например - включително се купуват тонове дрехи втора употреба за горене, а те са най-масовият източник за замърсяване с фини прахови частици и токсични вещества при горене, защото при изработката им се използват химикали, пластмаса и пр.“, обясни Симеонов и посочи, че има усещането, че нещата скоро ще се променят към добро.
„За мен в момента атмосферата в София е направо стерилна. Като си спомня на какво приличаше столицата, в която следвах, когато работеше „Кремиковци“... Беше много екзотична картина – нещо като пейзаж от фантастичен филм, в който се представя обстановката след Втората световна война. Така че има много сериозни подобрения“, коментира вицепремиерът.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Природният газ

КЕВР обсъжда поскъпване на природния газ с над 2% през април

Предложението на "Булгаргаз" природният ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще