Свързани новини

27.09.2018 14:05

Сменят формулата за пенсиите

Видян 1664 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

НСИ предложи нова промяна във формулата за изчисляване на пенсиите и правителството я обсъжда, обяви социалният министър Бисер Петков. Мярката е свързана с отпадането на тавана за новоотпуснатите пенсии от 1 януари 2019 г., посочи министърът.


Промяната предвижда във формулата да влиза осигурителният доход на кандидатите за пенсия, който е натрупан след 1 януари 2000 г., а годините 1997, 1998 и 1999 да отпаднат от нея. Сега се появи и ново искане - преизчисление според заплатите от 2018 г.


„Някои пенсии, които сега са ограничени, ще са неприемливи без таван”, заяви Петков.  По думите му, ако не бъде променена формулата, е възможно отново да се стигне до отпускането на твърде големи пенсии, както това е със старите, които в момента са ограничени от таван и той ще остане да действа и след 1 януари.


Управителят на НОИ Ивайло Иванов и заместничката му Весела Караиванова са направили предложението за промяна в пенсионната формула.


Ден по-рано за промяна в пенсионната формула, заговори и финансовият министър Владислав Горанов, който също посочи за причина падането на тавана на пенсиите от 2019 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион