Свързани новини

27.09.2018 11:47

Влахов се среща с ДПС в сряда

Видян 1261 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Заедно с „Обединени патриоти“ внесохме предложение за Красимир Влахов за конституционен съдия. Това каза пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в парламента, предаде Фокус.

„Вчера беше последния срок за номинации за конституционен съдия. И вчера заедно с „Обединени патриоти“ внесохме предложение за Красимир Влахов, който в момента е съдия във Върховния касационен съд, а преди това му е бил и зам.-председател. И това, което направих днес с Мустафа Карадайъ, е да може и тяхната парламентарна група, ако изяви желание, да направи среща, на която да зададат въпроси към Влахов и да чуят неговите отговори. Защото ние, от парламентарното мнозинство, бихме искали, когато има избор от парламента за подобни високи позиции да търсим максималният политически консенсус“, каза Цветанов и посочи, че ще направи същото и с БСП.

„Ще се постарая днес да разговарям с Корнелия Нинова – ако прецени и тяхната ПГ да може, както в сряда в 11.30 ще има среща на г-н Влахов с ДПС, така в някои от следващите дни и те да проведат такава среща“, обясни Цветанов. Той посочи, че смята за нормално ръководителите на парламентарни групи да си говорят.



 "Конституционният съд е много висок орган в държавата и членовете му трябва да бъдат консенсусни фигури, независимо кой ги предлага", заяви Карадайъ след срещата.



Попитан защо ДПС остана без собствена номинация за конституционен съдия, Карадайъ обясни, че в конкретния случай парламентарната група е взела решение да не прави такава номинация.


„По предложение на г-н Цветанов идеята е номинираният от Народното събрание да направи среща с парламентарните групи и да се представи. С него говорихме да се направи координация и евентуално в сряда в 11.30 ч. да направим среща с номинирания в стаята на ПГ на ДПС“, обясни Карадайъ и посочи, че след срещата ДПС ще обяви своята позиция. „Конституционният съд е много висок орган в държавата. Според нас би трябвало членовете му да са консенсусни фигури, независимо кой ги предлага. Но все пак ние бихме искали да носим нашата отговорност, когато се излъчват членове на КС от Народното събрание“, каза още той.



На въпрос дали ГЕРБ е поискала подкрепата на ДПС за работата на парламента оттук нататък, Карадайъ коментира: „Това са си политически поведения и въпроси на различните парламентарни групи. Дали утре ще се регистрираме в залата ще се разбере утре. Ако сега разкрием нашето тактическо поведение, ГЕРБ ще си направят свое такова на база на нашето“.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.