Свързани новини

27.09.2018 10:39

Празна зала провали работата на НС

Видян 1598 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Парламентът отмени заседанието си в четвъртък заради липса на кворум от 121 депутати.  Шефката на НС Цвета Караянчева даде две почивки от по 10 минути, но и след това не беше събран необходимия кворум. При втория опит за започване на заседанието се регистрираха 97 народни представители, а при третия - 106.


 Слугите на народа, които не бяха в пленарната зала без уважителни причини, както и тези, които не се регистрираха, въпреки че бяха в нея, ще бъдат глобени с 2/3 от полагащата им се дневна надница, обяви пред журналисти в Караянчева. Глоба няма да бъде налагана само на депутатите в командировка.


Опозицията в лицето на БСП не беше в залата, а представяше своя проект Визия за България.  Караянчева нареди левицата да популяризира визията си от петък и по-конкретно след края на пленарното заседание и до вторник, така че в сряда да бъдат зад банките в залата. От опозицията отвърнаха, че отговорност на управляващите е да си осигурят кворум, което ГЕРБ твърдеше при Орешарски.


За да има кворум и НС да работи, председателят се зарече оттук нататък да прецизира всяка една командировка. Караянчева изрази надежда, че в петък парламентът ще заработи.


На проваленото заседание трябваше да бъдат  разгледани два законопроекта - за местното самоуправление и за лекарствените средства. Засега не се обмислят извънредни четения.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,