Свързани новини

26.09.2018 16:00

Фандъкова: Столичната община ще увеличи броя на контейнерите

Видян 1538 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Разделното събиране на отпадъци е важна част от кръговата икономика, моето желание е да разширим системата за разделно събиране. Столичната община предприема нова процедура, която се подготвя за сключване на договори за разделно събиране с организациите. В нея залагаме за увеличаване на броя на контейнерите за разделно събиране на отпадъци. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриване на нова инсталация за сортиране на отпадъци от опаковки и първия образователен център на „Екопак България“ АД, предаде Фокус.

 По думите на Фандъкова в момента на територията на общината има близо 12 хил. контейнера. „Отделно от това изграждаме инсталации за преработка на отпадъци, за да се отделят максимално количество отпадъци, да се преработят и за депониране да остане малък процент“, посочи тя. Фандъкова уточни, че към момента София рециклира само 16 % от отпадъците на града. Според нея тези успехи са постигнати за кратко време.


 „Само за няколко години успяхме да постигнем числата, които цитирам, преди 10 години депонирахме 100% от отпадъците в София“, каза още тя. Фандъкова каза, че целта на Столичната община е да достигне до 10% на депонирани отпадъци. По думите й това е възможно, ако това се заложи в навиците на хората, както и образованието.


 „Надявам се много деца от София да дойдат тук в новия образователен център на „Екопак България“, за да имат възможност да се запознаят с инициативата. „Децата са нашите посланици на зелените политики“, поясни тя. Според нея те тук ще научат, че отпадъците са ценни ресурси и е хубаво да ги използваме.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци