Свързани новини

25.09.2018 10:35

Полицията: МЗ да се погрижи за психарите

Видян 1194 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Министерството на здравеопазването трябва да подобри работата си и да вземе по-сериозни мерки за психичноболните” , заяви зам.-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите на МВР Илия Кузманов, след като миналата седмица полицейски служител в София бе прострелян от психичноболен.


Както е известно, 34-годишният Георги Йовчев с негови колеги от Трето районно в столицата се отзовали на сигнал, подаден от жена в квартал Илинден, чийто син е с психични проблеми и бил агресивен. При пристигането на униформените 21-годишният Христо Бръзицов - внук на музиканта Александър Бръзицов и син на оперен певец, стрелял по майка си, но уцелил единия от тях.


Много трудно се прави преценка в такава ситуация. Това е най-високата цена, която един служител на МВР може да плати при работата си. Такива случаи не са рядкост. За съжаление, не можем да се справим сами, а и не би трябвало това да е проблем на Вътрешното министерство", коментира още синдикалистът.


По думите му трябва сериозно да бъде повдигнат въпросът за оборудването на полицаите.


"Бронежилетките са достатъчно малко, за да не се чувстват сигурни колегите. Пада се не повече от една на 4-5 служители, което не гарантира безопасността им по време на работа", обясни Кузманов.


Той добави, че режимът за купуване на газово оръжие е много либерален и не е нужно разрешение, а само уведомление.


В същото време стана ясно, че стрелецът не е регистриран у нас като психичноболен, тъй като от години живеел във Франция със семейството си. Именно там, преди около година, отключил заболяването,  след като се разделил с приятелката си. След това започнал да проявява агресия към жени, но и към по-малки младежи.


21-годишният Бръзицов ще бъде настанен за изследване в психиатрична болница в Ловеч. Пред съда трима експерти обясниха, че Бръзицов страда от изключително тежка форма на параноидна шизофрения.


Задържаният обясни, че е стрелял по полицаите, за да защити майка си и себе си. Версията на жената е точно обратната - синът й стрелял по нея, но уцелил полицая.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и