Свързани новини

23.09.2018 09:35

Плевнелиев: Румен Радев е популист, това е вредно за България

Видян 1625 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Всеки един министър трябва да носи в джоба си оставката. Това да бъдеш в правителството е екипна игра. За мен е много важно новият регионален министър да влезе моментално и да провери кой е проектантът на този критичен участък. Да се види спазен ли е проектът, направен ли е ремонтът както трябва. Да се санкционират всички по веригата”.


Това коментира в „Събуди се” Росен Плевнелиев, президент на България (2012 - 2017), по повод министерските оставки заради тежката катастрофа край Своге, която взе жертви.


Според него, ако се окаже, че става въпрос за технически проблем, новият министър трябва драстично да промени договорите за строителство оттук нататък и да има много по-големи наказания.


„Задачата на министъра оттук нататък е също така да погледне не само към Своге. Най-вероятно има още стотици такива критични участъци от националната пътна мрежа. Точно там трябва да се фокусират действията и да се направят нови проекти, ако се налага”, на мнение е Плевнелиев.


„По мое време констатирахме, че независим контрол от страна на Пътната агенция върху случващото се по българските пътища няма. Ние започнахме да изграждаме това от нулата”, допълни президентът.


Той коментира и забавеното подписване на указа за освобождаването на Младен Маринов като главен секретар на МВР.


„Диалогът между институциите са в основата на демокрацията. За съжаление президентът Румен Радев е един лидер на опозицията, отколкото истински президент. Той е президент популист и се бори за народната любов на всяка цена. Неговата стратегия е добра за него, но е вредна за България”, на мнение е Росен Плевнелиев.


„Радев се бори за народната любов и това е популистко. Той си е направил добре сметката, че рейтингът на Народното събрание е много малък. Следователно едни други 85% от обществото не одобряват действията на народните избраници. Радев груми Народното събрание още от ден първи, когато ги обиди”, каза още Плевнелиев.


„За мен не са тайна зависимостите на българския държавен глава от Москва. В момента влизаме в едно много сериозно противопоставяне с Кремъл по отношение на два стратегически проекта, които са от геостратегическа важност за Русия. Ще има много сериозен сблъсък в България по тази тема. Единият е амбицията на правителството да станем член на еврозоната. В нея ще се случи новата вълна на интеграция. Същевременно се притеснявам, че държавният глава ще направи всичко възможно да се противопостави на този важен ход за България, от който в Кремъл ще ги заболи”, коментира Росен Плевнелиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Време е министрите да контролират как се проектират пътищата у нас.

  • 002 „Помнете 1923 година!” 30.06.2019 14:08

    Проф. Иво Христов: Помнете 1923 година! «Голямата промяна се прави от големи хора с големи мечти и идеи, и с много кураж» “1923-та година е особена дата в българската история. Това е годината, в която действително се разтвори кървава рана в снагата на България. Година, в която за първи път българи клаха българи – едните, защото искаха социална справедливост, а другите, защото не им я дават.”. Това каза народният представител проф. Иво Христов на митинг поклонение в местността „Кемера” по повод 95 години от Септемврийското въстание. Новината публикува самият той в профила си във Фейсбук. Близо сто и петдесет пловдивчани дойдоха на мемориалния комплекс край Пловдив, за да почетат паметта на разстреляните без съд и присъда видни пловдивски интелектуалци. В речта си проф. Христов посочи, че 1923 година е неудобна година, защото тя непрекъснато напомня за това, че битката за социална справедливост не е нещо измислено. „Тя трябва да се води всеки ден – тук и сега”, категоричен бе народният представител и акцентира, че битката на 1923 г. е битка и на 2018 година. Това, според него, е кошмар за тези, които ни управляват и в момента. Нарече го „кошмар за гузните съвести и за двойните счетоводства на тези съвести”. „Голямата промяна се прави от големи хора с големи стъпки, с големи мечти, с големи идеи и с много кураж. Малките стъпки водят до големите компромиси. А големите компромиси водят до голямата лъжа. На крачка сме от нея!”, предупреди проф. Иво Христов. Според него 1923 г ясно показва, че има и по-важни неща от това да осигуриш своето ежедневие, да живееш от ден за ден като мижитурка, като биологична даденост. Участниците в Септемврийското въстание проф. Христов нарече хора – великани, защото години преди това те са гниели в окопите на Световната война или в битките за национално обединение. „Трябва да сме наясно и да погледнем назад във времето, преди близо век, и да видим как нашите прадядовци са се изправили, за да се борят за своята свобода”, каза още депутатът на „БСП за България” от гражданската квота. Той подчерта, че отричането на 1923 година трябва да мобилизира в обратна посока и завърши с призива „Помнете 1923 година!”

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Хора, вземете се в ръце ! Пишете читави проекти и давайте ясни указания на фирмите , които ги изпълняват! Стига вече сте се оправдавали!

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби