Свързани новини

21.09.2018 15:22

Новата Арена Шумен се дава само за 200 000 лв. за 20 г.

Видян 1566 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Новопостроената зала Арена Шумен ще бъде дадена на концесия за срок от 20 години. Тя бе открита от премиера Борисов през юли, а за строителството й държавата даде 8,5 милиона лева. Община Шумен отпусна още над 4 милиона лева от собствения си бюджет за благоустрояване на района. 


 Предложението е направено от общинската администрация и е вписано в Плана за общинските концесии 2018 – 2020 г., който трябва да се гласува на предстоящата сесия в края на септември.

Определената от администрацията концесионна такса е 10 000 лв. на година или общо 200 000 лв. за 20-годишния срок на концесията. От своя страна концесионерът трябва да управлява, ремонтира и поддържа залата и всички обекти в нея.

Залата е в гаранционен срок и фирмата-изпълнител ще покрива евентуални щети през следващите години. Гаранционните срокове са съгласно Наредбата към ЗУТ и предвиждат 10 години гаранция за стоманобетонните конструкции и 5 години гаранция за всичко останало – инсталации, архитектура и оборудване.

  Междувременно Арена Шумен беше дадена за управление на общинското предприятие ОЖИ, което определи наем от 1500 лв. до 3000 лв. без ДДС за ползване на залата.

Освен Арена Шумен, на концесия се предлагат и тенис кортовете на ул. „Преслав“.  За тях исканата концесионна такса е по-висока – 12 000 лева годишно, като концесионерът трябва да изгради два нови тенис корта и да обнови съществуващата инфраструктура.

Планът за концесиите трябва да бъде одобрен от общинските съветници в Шумен.

Източник: bgvolleyball.com


Снимка: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на