Свързани новини

21.09.2018 12:34

Макрон: Планът на Тереза Мей за Брекзит е неприемлив

Видян 1517 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Френският президент Еманюел Макрон обяви, че предложеният от Великобритания план за Брекзит е неприемлив в сегашната си форма, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА. Макрон очаква следващия месец Лондон да представи нови предложения по нерешените проблеми.


"Днес е часът на истината за Брекзит. Трябва да използваме следващите седмици за постигане на напредък", каза френският президент.


Той обясни, че сегашният план на Мей е “добра и смела стъпка“, но няма как да бъдат приети от ЕС, особено в икономическата им част. Причината е, че британското предложение не отчита целостта на единния пазар на ЕС


"Длъжни сме да защитаваме единния пазар и въпроса за границата с Ирландия", каза Макрон.


Френският президент заема твърда позиция за запазване на единството на ЕС в преговорите за излизането на Великобритания от блока. Според него Брекзит е показал на други страни, че напускането на ЕС има негативни последици, отбелязва "Ройтерс".


"Тези, които обясняват, че лесно можем да живеем без Европа, че всичко ще бъде наред и че това ще донесе много пари, са лъжци. Това е още по-вярно, защото те напуснаха на следващия ден, за да не им се налага да се справят с това", каза Макрон, визирайки визирайки водещи поддръжници на Брекзит във Великобритания.


"Никога няма да приемем споразумение, което вреди на Европейския съюз и неговата цялост", подчерта Макрон в отговор на въпрос на журналисти дали Брюксел предпочита Великобритания да напусне без споразумение или с "лоша сделка".


Френският президент заяви също, че границите на ЕС трябва да бъдат подсилени, за да може да се води по-ефективна борба с нелегалния трафик на мигранти. Освен това трябва да се води засилен диалог със страните, от които произхождат мигрантите, подчерта той.


Френският президент уточни, че е обсъдил всички въпроси за имиграцията с унгарския премиер Виктор Орбан, с цел да се постигне компромис.


"Нещата се движат, но напредъкът би могъл да бъде по-бърз, независимо дали по въпроса за границите на ЕС или за връщането на мигранти, чиято молба за убежище е била отказана“, подчерта Макрон.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!