Свързани новини

20.09.2018 14:45

Петкова: Не разбирам от енергетика

Видян 1334 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Аз не съм специалист в областта на енергетиката, аз съм финансист и одитор”, призна пред БТВ енергийният министър Теменужка Петкова.


Според Петкова Ахмед Доган също не е експерт в енергетиката, но тя не знае да има законови ограничения, граждани да инвестират в сектора и да придобиват дялове, какъвто е и случая с ТЕЦ Варна. Това е втората по големина топлоелектроцентрала в България, която има 6 блока и още в приватизационния договор пише, че 3 от тях ще са за студен резерв. Министърът обаче не вярва, че има конспирации за студения резерв.


КЕВР ще приеме увеличение на цената на природния ГАЗ С 14%, коментира още енергийният министър. Тя очаква КЕВР да излезе с решение по отношение на цената, а на 25 септември ще се проведе обществено обсъждане в тази връзка.


Във връзка с увеличаването на цената на хляба, тя коментира, че цените се определят от търсенето и предлагането, но никога не пречи да се търси диалог.


По отношение на Гинка Върбакова и сделката с ЧЕЗ, последно с Петкова се чули за рождения ден на Върбакова през август, „чисто човешки”. Не са говорили, че се оттегля от бизнеса с фотоволтаици, или за сделката с ЧЕЗ, тези неща не я вълнуват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

риби