Свързани новини

19.09.2018 14:46

Папата обясни ползите от "страстната" любов, удари порнографията

Видян 1424 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "Сексът не е табу, а е по-скоро подарък от Бога, който е предназначен да показва любовта и да създава живот", заяви папа Францис, като същевременно критикува порнографията като част от "индустрията на лъжите".


  "Сексуалността, сексът, е дар от Бога. Не е табу ", каза папа Франциск пред група млади хора от епархията в Гренобъл-Виен във Франция. Този конкретен коментар беше в отговор на 16-годишен, който попита как да се живее в свят, който "осквернява" човешкото тяло.


  "Любовта между мъж и жена, когато е страстна, те кара да дадеш живота си завинаги. Завинаги. С тялото и душата си ", обясни папата, цитиран от католическия уебсайт Crux.


  Той твърди, че хората, поради слабост или духовни недостатъци, понякога използват своята сексуалност по начин, който не е красив, и не отговаря на предназначението й. Вместо това тези хора я използват като "обективна сексуалност, отделена от любовта и използвана за забавление".


  Франциск също критикува порнографията като част от "индустрията на лъжите", тъй като тя означава "сексуалност, отделена от любовта".


  Той насърчи младите хора да "пазят" добре сексуалността си и да се "подготвят за тази любов", която ще бъде част от техния живот.


  Католическата църква забранява предбрачния секс, като учи, че сношението трябва да бъде единствено между съпруга и съпругата.


Снимка: Ройтерс



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак