Свързани новини

19.09.2018 13:35

Борисов: Службите работят много тихо, без никаква публичност или шум

Видян 1841 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Прокуратурата и службите работят много тихо, много внимателно, без никаква публичност или шум. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на представянето на резултатите от 2-ро тримесечие на 2018 г. за тенденциите и нивата на незаконната търговия с цигари и проучването на пазарните опаковки, предаде Фокус.

 „Можем да покажем и много филми за печатници за фалшиви евро. Не мога да не поздравя колегите от прокуратурата и от службите за това, че този път успяха да стигнат до тях, а всички тези фабрики за незаконни цигари са щета за бюджета. Компрометират марките и производството. Бяхме поели ангажимент да ги свалим под 5% и сега с тези 4 фабрики е ясно защото е така. Виждате прокуратурата и службите работят много тихо, много внимателно, без никаква публичност или шум“, коментира Борисов и подчерта, че много професионално събират доказателствата.


„Тук участието на прокуратурата от самата разработка, до внасянето в съда, пряко наблюдение и участие, мисля, че като тактика дава добър резултат. От самото начало прокурорът е вътре в разследването, за да може, знаейки какво ще иска съдът, по-добре да се съберат доказателства. Не ме учудва, че вече сме под 5% и мисля, че в следващите месеци ще ги задържим, особено като се има предвид какви външни граници има България. Разликата в акцизите в тези държави и България – колко изкусително за трафикантите, но мисля, че тези пари след това им засядат, защото политическата воля и това, което сме решили да докажем в борбата срещу корупцията и контрабандата, е факт“, допълни той.


По думите му, когато парите от контрабандата се вкарват в бюджета е директен удар срещу корупцията, защото тези пари десетилетията са замърсявали политическата среда. „За да се случи всичко това, трябва има задължително митничар, граничар, полицай, БОП-аджия, прокурор, съдия и разбира се политически чадър. Мисля, че звеното, което направиха в БОП-а, където изнесохме абсолютно всеки в това малко концентрирано от 10-12 души звено, е изведена информацията на всички служби – митници, данъчни, БОП, ДАНС, „Гранична полиция“, абсолютно всички“, допълни Борисов. Той отчете присъствието на министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев, шефът на Агенция „Митници“ Георги Костов, зам.-главният секретар, шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, директорът на ГД „Национална полиция“ Христо Терзийски. Борисов уточни, че главният секретар на МВР Младен Маринов го няма, защото утре ще става министър на вътрешните работи и днес е цивилно гражданско лице и нямал работа при тях. „В запас да го наречем е днес“, добави министър-председателят.


Снимка: Новини.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху