01/03
18.09.2018 15:09

ЦГМ С АКЦЕНТ ВЪРХУ БЕЗОПАСНОСТТА НА ДЕЦАТА

Видян 1427 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

45 деца от втора и четвърта група на столичната детска градина „Княгиня Мария Луиза“ превърнаха локалното платно пред Центъра за градска мобилност  в истинска оживена улица. Повече от час децата се забавляваха като водачи на електромобили, тротинетки и велосипеди, спазвайки правилата за движение: да спират на пешеходна пътека, да спазват пътните знаци. По-малките  рисуваха върху асфалта и се опитваха с различни цветове тебешири да пресъздадат различни пътни знаци.


Целта, която ЦГМ си постави с организацията и провеждането на гостуването на децата върху пътното платно беше у малките столичани да се създадат навици за безопасно движение в големия град.  Чудесно е, че при мини-викторината с въпроси, децата знаеха как се дава път на пешеходна пътека, както и от коя врата трябва да се качват  когато пътуват в градския транспорт.


Събитието беше част от инициативите, които Център за градска мобилност провежда по време на Европейската седмица на мобилността, която тази година преминава под надслов: Комбинирай, движи се!


Европейската седмица на мобилността се провежда всяка година от 16 до 22 септември. Тази европейска инициатива насърчава градовете да въвеждат и популяризират мерки за устойчив транспорт и да приканват хората да изпробват алтернативи на автомобилния превоз. Европейската комисия е поставила две амбициозни цели за градска мобилност. В инициативите годишно се включват над 2300 европейски градове, които въвеждат трайно тенденции и инициативи за различни мобилни решения, свързани както с придвижването, така и с опазването на околната среда.


Критериите, по които ЕК годишно оценява напредъка в градовете-участници са свързани с развитието и разширяването на пешеходни зони, вело-алеи, нови зони за паркиране, и други.


Днес малките участници в Европейската седмица на мобилността дадоха своя принос и за старанието си всеки от тях получи от изпълнителния директор на ЦГМ Христиан Петров специално изработен за случая сертификат .



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат