Свързани новини

18.09.2018 14:47

МВР призна: Няма спад на престъпността

Видян 2030 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Голямата гордост на МВР – спадът в престъпността се оказа лъжа. На заседанието на вътрешната комисия в парламента заместник-министърът на вътрешните Красимир Ципов е признал, че в някои управления на МВР в страната са констатирани сериозни пропуски и разминавания при отчитането на заявените престъпления и реално разследваните, предаде Оффнюз.


МВР е започнало проверка, която е приключила с доклад. Според констатациите в него на някои места имало пропуски, които тепърва ще се изчистват.


Не само че има такъв доклад, но вече има и предложения за промяна във Вътрешните правила във връзка с работата, провеждане на съответните разследвания в този доклад и проверката доказа някои пропуски на някои места – трябва да го заявим съвсем ясно и конкретно, но ни даде възможност и да положим усилия да отстраним такива пропуски. Смятам, че след като приемем съответните промени във вътрешноведомствената нормативна уредба, която урежда тези въпроси, ще постигнем резултат да бъдат отстранени тези констатирани пропуски, заявява Ципов.


Става ясно, че подозренията за това, че спадът в регистрираните престъпления се дължи именно на замитане на сигналите за тях, са напълно реални. На практика се получава така, че за да си спестят работата по някои дребни битови престъпления, разследващите често не придвижват случая до прокуратурата. Това означава, че не се провежда разследване, защото според МВР няма и престъпление. И това се отразява на статистиката.


Както става ясно от думите на зам.-министър Ципов, тепърва ще се прави организация за прекратяване на тази практика, за която обаче пряка отговорност носи главният секретар на МВР – Младен Маринов, който пък се гласи да става вътрешен министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    няма МВР,няма кой да ни защити от престъпниците отдавна,няма държава-разпада се и цари хаос навсякъде....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей