Свързани новини

18.09.2018 12:09

Китай: Увеличаването на митата внесе неопределеност

Видян 1077 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Решението на САЩ да увеличат вносните мита за китайски стоки внася неопределеност в двустранните търговски консултации, се казва в съобщение от Министерството на търговията на Китай, предава РИА Новости.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в понеделник обяви, че увеличава с 10% митата върху китайски стоки на стойност 200 милиарда долара, като решението ще влезе в сила на 24 септември, а от 1 януари митата ще нараснат до 25%. Американският държавен глава не изключи и трети етап на повишаване на ставките – върху стоки на стойност около 267 милиарда долара, ако Китй продължи да предприема ответни мерки, предаде Фокус.



„Силната привързаност на американската страна към повишаването на митата внесе нова неопределеност в двустранните консултации“, се казва в заявлението.



Търговското ведомство на Китай изрази надежда, че американската страна ще осъзнае възможните негативни последствия от такива действия и със своевременни „убедителни мерки ще внесе корекции в своето поведение“.


 РИА припомня, че миналата седмица официалният представител на Министерството на външните работи на Китай Ген Шуан заяви, че китайската страна е получила покана от САЩ за провеждане на нов рунд от преговори по търговските противоречия и приветства този ход от страна на Вашингтон. В същото време вестник The Wall Street Journal, като се позова на източници, запознати със ситуацията, съобщи, че Китай може да се откаже от участие в новия кръг от търговските преговори със САЩ, ако американците въведат допълнителни мита.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху