Свързани новини

17.09.2018 17:09

Ракетата, свалила малайзийския боинг в Донбас, е била украинска

Видян 1385 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ракетата, която е свалила малайзийския Boeing-777 в Донбас, е била на въоръжение в украинската част. Това заявиха от министерството на отбраната на Русия. Ведомството представи документи, потвърждаващи тази версия. Ракетата е била произведена в Долгопрудненското машиностроително производствено обединение през 1986 година, разказа началникът на главното ракетно-артилерийско управление на Въоръжените сили на Русия Николай Паршин на брифинг в Москва, съобщава "Труд".


„Уникалният заводски сериен номер на ракетата е – 8720, който е даван от производителя“, уточни той. След това тази ракета е била изпратена във войнската част, разквартирована в Украинската ССР. „С достоверност е известно, че ракетата е била получена от войнската част, за което има и приемен протокол“, добави генералът.


Паршин отбеляза, че номерът на ракетата е бил установен въз основа на нейните останки, намерени на мястото на катастрофата. „Отделно ще се спра на войнската част 20152, където е била доставена ракетата с номер 886847349 – действителното ѝ название е 221-а зенитно-ракетна бригада, през 1986 година тя е влизала в състава на Карпатския военен окръг в град Теребовл“, разказа той. На въоръжение на бригадата е имало ЗРК „Бук“. След разпада на СССР тя е включена в състава на украинската армия. По думите на Паршин, този полк е участвал в „така наричаната антитерористична операция в Донецка и Луганска области“. В момента той е дислоциран в град Стрий в Лвовска област.


Ведомството също показа документация, свързана с ракетата. „Става дума за комплект техническа документация, която се изготвя в завода-производител на всяко производствено изделие и се пази там независимо от това, дали то се намира на територията на Русия или зад нейните граници. Сред представените ви документи присъства паспорта на блока на дюзите 9Д13105000 № 8-30-113“, отбеляза Паршин.


От ведомството също припомниха, че според твърденията на Киев, „нито един зенитно-ракетен комплекс, нито една негова ракета не са попаднали в ръцете на опълченците от ДНР или ЛНР“. Освен това, номерът на ракетите „Бук“, оставени от ВСУ в Крим, не съвпадат с номера на ракетата, свалила полет МН17, подчерта Паршин. По думите му, руското министерство на отбраната разполага с документи, които потвърждават това.


 


Източник: "Труд"


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец