Свързани новини

17.09.2018 14:09

Кметът: Модерен градски транспорт е приоритетът на София

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изграждането на метрото и модернизирането на градския транспорт са основните приоритети пред Столичната община, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за 24 часа.


„Столицата се променя с последователна, упорита работа и с реализиране на стратегически приоритети. Безспорно най-големият проект, който променя града, е метрото. За 10 г. пуснахме 30 км нови линии, а сега изграждаме още 12 км. През 2019 г. ще са готови първите 8 км, така метрото ще свърже кварталите Красно село и Хаджи Димитър с центъра. През 2020 г. ще е готов и участъкът през Овча купел до околовръстния път при Горна баня с буферен паркинг и връзка с жп линията София - Перник.


През тази и следващата година доставяме 162 нови автобуса, от тях и първите 20 електробуса. Така ще обновим 90% от автобусите, а само допреди 4-5 г. по улиците се движеха старите икаруси. Продължава модернизацията на трамвайните линии. Неслучайно НСИ отчита, че над 8,5 млн. пътници повече са използвали електротранспорта. Само с модерен градски транспорт повече хора ще слязат от колите си и ще изберат по-екологичен начин на придвижване”, заяви кметът на София


Фандъкова разкри, че е поела ангажимент пред министъра на младежта и спорта Красен Кралев да бъде намерен терен за нов национален стадион.  


„Ще съдействаме максимално София да има нов национален стадион с достъп до метро, паркинг, за да не задръстваме центъра при важни мачове”, обяви градоначалникът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата

Трябва да погледнете по-отвисоко на нещата, за да не се