Свързани новини

16.09.2018 09:19

8 жертви и разрушения след урагана Флорънс

Видян 1364 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Броят на жертвите на урагана Флорънс, който удари Източното крайбрежие на Съединените щати, достигна 8 души, предаде БНР.

Бедствието, което се превърна в тропическа буря, остави след себе си тежки наводнения и разрушения. Продължават спасителните опeрации в районите, засегнати от "Флорънс". Броят на жертвите расте, твърдят от службата за ураганите в САЩ. Най-засегнати са Северна и Южна Каролина, където има големи наводнения, много разрушения и хора, блокирани при тежки условия.
Властите отчитат готовност да включат допълнително хора и екипи в спасителните операции, които продължават в двата щата Каролина, а вече и във Вирджиния. Поройните дъждове от тропическата буря, в каквато се превърна урагана "Флорънс" наводниха множество градове, вече над милион домове са без електричество.


От американския Червен кръст осигуряват доброволци и редовни доставки на храна и питейна вода. Призоваха също и за кръводарители.
Служителите предупредиха населението, че докато ветровете намаляват, потокът от приливни води вероятно ще продължи и през уикенда, предизвиквайки още наводнения и затруднявайки евакуираните жители да се завърнат у дома.
Губернаторът на Северна Каролина призова хората да не бързат да се връщат в жилищата си.
"Имаме много съборени електропроводи. Това създава сериозна опасност," каза кметът Дана Аутлоу.
Тя призова хората да дадат на властите още време да проверят състоянието на пътищата и инфраструктурата, преди да започнат да се завръщат.
Губернаторът Рой Купър нарече Флорънс "неканен грубиян", който е в състояние да унищожи цели общности, докато вилнее по сушата.
"Факт е, че тази буря е смъртоносна и ние знаем, че сме още далеч от края й", добави губернаторът.

Няма данни за бедстващи или пострадали български граждани в районите, където бушува ураганът "Флорънс". Това съобщават от кризисния щаб, сформиран в българското посолство във Вашингтон, който следи ситуацията и може да окаже съдействие на българските граждани по източното крайбрежие на САЩ.
От Министерството на външните работи призовават българските граждани в засегнатите райони да следват стриктно указанията на местните власти и представителите на Червения кръст.
При необходимост от съдействие, сънародниците ни могат да се свържат с посолството или  на телефони: +1 (202) 387-5770, +1 (202) 387-0174, или да поискат помощ от най-близкото представителство на друга държава-членка на ЕС.



 Снимка БГНЕС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни