Свързани новини

13.09.2018 17:00

Радев обсъди миграцията и еврото с италианския си колега

Видян 1241 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Президентът Румен Радев проведе среща с италианския държавен глава Серджо Матарела в рамките на XIV среща на държавните глави от групата Арайолуш в Рига. Двамата обсъдиха проблемите, свързани с миграцията, сътрудничеството в отбраната и италианския опит с еврото. Тема на разговорите бяха и съвместните инициативи в областта на културата през 2019 г., когато Пловдив и Матера са европейски столици на културата. Обсъдени бяха и идеи за разширяване на обмена в образованието и науката.


По-рано днес президентите на България и Гърция Румен Радев и Прокопис Павлопулос излязоха с позиция за общо споделяне на отговорността за укрепване на стабилността в Югоизточна Европа и развитието на добросъседски отношения.


Държавите членки на ЕС от Балканите трябва да бъдат много по-активни при формирането и запазването на фокуса върху цялостния процес на европейска интеграция в региона, подчертаха Румен Радев и Прокопис Павлопулос.


Реализацията на европейската перспектива за страните от Балканите, които се стремят към пълноправно членство в ЕС, е процес, който изисква както външна подкрепа, така и ясна политическа воля и реални реформи от страна на нашите съседи, за да отговорят на критериите за членство, беше посочено още на срещата.


Румен Радев беше категоричен, че не трябва да се допуска фрагментацията на региона дори и когато възниква напрежение между отделни държави в Югоизточна Европа.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци