Свързани новини

12.09.2018 13:59

Юнкер: Махаме смяната на времето, всяка държава да си избере лятно или зимно

Видян 1771 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 "Избирателите искат предложението на ЕК за смяната на часовото време да бъде придвижено бързо напред. Тя ще бъде премахната. Държавите - членки ще решават сами дали да приемат лятното, или зимното часово време." Това обяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в последната си годишна реч за състоянието на ЕС преди края на мандата през май догодина, предаде 24 часа.


Отмяната на въртенето на стрелките бе сред най-неотложните приоритети, които шефът на ЕК открои за изпълняване дотогава.


250 дни преди изборите гражданите се интересуват от развитието на интернет и къде ще се плащат данъците върху печалбата. Интересуват се от законодателството за пластмасата, което ще циментиране, и от опазването на моретата, продължи Жан-Клод Юнкер.


Терористичното съдържание ще се премахва от интернет до 1 час от публикуването му. Европейците очакват от съюза да ги защитава. Новата Европейска прокуратура ще се занимава и с борбата с терора, който не познава граници. Предлагаме нови мерки в тази връзка, включително в международен мащаб да се действа масирано против прането на пари и за предотвратяване на намесата в изборния процес от трети страни.


10 000 служители ще има Европейската агенция за гранична и брегова охрана след 2 г. "Не можем да продължаваме да се караме, докато намерим ад хок решение, всеки път, когато пристигне нов кораб. Когато избухне пожар в европейска държава, гори цяла Европа", изтъкна шефът на ЕК.


В речта си за състоянието на ЕС Юнкер засегна също проблемните теми за младежката безработица, която все още остава висока, за климатичните предизвикателства, тревожната тенденция на замърсяване на океаните с пластмаса, терористичните заплахи, миграцията.


Юнкер анонсира създаването на нов съюз между Европейския съюз и Африка за инвестиции и разкриване на нови работни места.


Европейската интеграция на Западните Балкани, Брекзит и предстоящите през май следващата година избори за Европейски парламент също бяха сред акцентите в речта на председателя на Еврокомисията.


Четвъртата реч на Юнкер пред евродепутатите за състоянието на Съюза през 2018 г. се излъчва пряко в представителството на ЕК в София. След нея предстои дискусия с участието на ръководителя на представителството на ЕК у нас Огнян Златев и министъра на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева