Свързани новини

08.03.2009 12:37

Кирил Добрев: ДПС ще ни се види детска играчка на фона на ГЕРБ

Видян 1851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“ДПС ще ни се види като детска играчка на фона на конкурента, който идва и ще ни стане най-любимият партньор”, заяви Кирил Добрев от Изпълнителното бюро на БСП по време на срещата си с младите социалисти в Кърджали днес, предаде БГНЕС.


Добрев уточни, че няма основание да харесва коалиционния партньор, но “политиката е на реалностите, не на желанията”. Той направи тези заключения, след като участници в дискусията категорично заявиха, че в Кърджалийско монополът на ДПС пречи на реформите в образованието и насочва финансиране по програми избирателно. Според Добрев по-голямото представителство на младите в БСП е “кауза – да не ни разглеждат като некви хора от зоопарка, които си седят, докато им дойде времето”. Той подчерта, че през 2009 г. повече от всякога соцпартията има потребност от “нови цели и нови приоритети”. През 1997 г. приоритетът на столетницата бил България да поеме пътя към Евросъюза и да стане член на НАТО. Но днес партията трябва да се насочи към хората и да изпълнява новите приоритети, без значение кой впоследствие ще управлява страната. Добрев успокои младите хора, че БСП няма да позволи “икономическата криза, която удари целия свят, да засегне България”. Той разкри, че се чувства горд от факта, че страната ни е единствена в Европа с най-висок икономически растеж, както и с безработица под 7%, което я подрежда на второ място в ЕС по този показател. Оптимизмът на Добрев отиде и по-далеч с твърдата му прогноза, че драстични съкращения на работници от строителството няма да бъдат допуснати. “Ние сме се разбрали, че 85% от поръчките в тази сфера ще се изпълняват от български фирми, така че няма да позволим съкращения”, зарече се социалистът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.